Сформира се първият национален отбор на България по пикълбол. Това съобщи в интервю за Дарик радио председателят на Българска Федерация Пикълбол Гергин Ангелов.

По последни данни вече над 35 млн. души в света тренират най-бързо развиващия се ракетен спорт на планетата. Историята му тръгва от САЩ  преди 50 години. В Европа днес най-много пикълбол играят испанците. Тази година бе основана и Европейската Пикълбол Федерация, а през 2024 г. ще се проведат първото Европейско и първото Световно първенство. 

Идеята за основаване на българската федерация идва по време на проект по Програма Еразъм  миналата година и в нея вече членуват 7 клуба. Очаква се първите игрища, специално за този спорт,  да бъдат създадени в Столична община. 

Пикълболът има всички предпоставки да стане един от най-масовите спортове в страната, тъй като е изключително достъпен, може да се играе, както индивидуално, така и по двойки, става все по-популярен на Стария континент и е забавен. За разлика от тениса, не изисква дълго време за обучение и може да се практикува на любителско ниво от всички възрасти. Игрището е със същата големина като това за бадминтон.

Кои са другите особености на пикълбол? И какви са правилата на играта?  – може да чуете от първото интервю на председателя на Българска Федерация Пикълбол Гергин Ангелов в ефира на Дарик. С него разговаря главният редактор на Дарик Пловдив и запален любител на този спорт Лалка Златанова.