"Министърът на туризма Илин Димитров, който влезе в парламента от Промяната, е част от служебното правителство на Румен Радев. Същият министър упорито отказва да реши въпроса със стотиците незаконни бараки на "Златни пясъци" – един курорт, станал символ на Костовата приватизация!".

Това заявиха от ГЕРБ – Варна. Ето какво още се посочва в тяхната позиция:

"Къде отиват парите от наемите? В партийните каси на ДБ и ПП ли? Защо хората на Румен Радев бранят интереса на Промяната и ДБ?

Областният управител Марио Смърков, назначен от президента Румен Радев, обжалва част от бюджет 2022 на Варна пред Върховния административен съд. Така той стана достоен приемник на своя предшественик - Благомир Коцев от Промяната, който блокира за една година в съда част от бюджета на Варна.

Според решение на Административния съд това оспорване е неоснователно. Въпреки това Смърков, човекът на президента, повтори атаката. Той обяви решението си  под странния надзор на кандидат-депутати от ППДБ, които се наредиха в залата за брифинги, редом с журналистите.

Партийната агитка беше водена от Благомир Коцев и неговият бивш зам.-областен от ДБ. Липсваше само другият зам.-областен на Коцев, човекът на Хидрострой. Така държавната администрация, ръководена от кадър на Румен Радев, стана активна част от предизборната кампания на ППДБ във Варна.

Казват, че президентът нарекъл Промяната „шарлатани“, което означава„измамници, лъжци“. Не знаем  как е в другите градове, но във Варна активисти на "Промяната" работят с хората на президента. Група „шарлатани“, търсещи „шарани“. Само че  в морето шарани няма!".

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!