„Обикновено гръмогласните активисти на ПП и ДБ мълчат гузно за скандали във Варна, създадени от тях. Двуличието, което е генетично заложено в тези партии, изби особено ясно сега, когато вместо позиции, те разпространяват лъжи или се опитват да подменят темите”, заявиха от ГЕРБ-Варна. Оттам призовават кандидатите за депутати Стела Николова от ДБ и Благомир Коцев от ПП, които „са с амбиции и за местната власт, да спрат да замитат истината под килима и да дадат отговори на следните въпроси”:

1. Защо скандалът с незаконните бараки на Златни пясъци е табу за ПП и ДБ?

2. Има ли това връзка с факта, че курортът е феодално владение на Костов?

3. Защо министърът на туризма, избран от Промяната, не отменя схемата за бараките?

4. Криминална ли е приватизацията на курорта Златни пясъци?

5. Къде отиват парите от събраните наеми от бараки на Златни пясъци? В партийни каси ли?

6. Каква е позицията на двамата относно допускането на колите в Морската градина?

7. Защо години наред Стела Николова уж „воюваше“ срещу колите, а сега е в една листа с техния защитник Коцев? Това двуличие ли е?

8. Защо Благомир Коцев, местен лидер на ПП, обжалва всяка заповед на кмета за спиране на колите в парка, като собственик на ресторант „Хоризонт“?

9. Вярно ли е, че комплекс "Хоризонт" в Морската градина, е приватизиран за смешна сума от фамилия Коцеви? По време на кое правителство става сделката?

10. Незаконно ли е разположена лятната градина на ресторанта върху над 2 дка зелени поляни в парка? Законен ли е паркингът зад заведението и частната синя зона?

11. Как така Коцев уж „брани“ зелените площи, а  превзе поляни от парка на варненци?

12. Защо Коцев осакати бюджета на Варна, като го блокира в съда?

13. Защо един от заместниците му в областната управа беше човек на "Хидрострой"?

14. Защо ПП  във Варна  и създаденият от Коцев  щаб  не дадоха отчет за събраните парични дарения в подкрепа на бежанците от Украйна? Къде са парите?

15. Как Стела Николова ще обясни разликата с хиляди на преференциите, които получава на избори през два месеца? Кой финансира скъпата й кампания?

16. Каква е позицията й за палатите на нейни съпартийци в Морската градина? Законни ли са? Трябва ли да бъдат национализирани или съборени и превърнати в поляни, за да се увеличат зелените площи в парка? Кой ще плати сметката?

17. Защо коалиция ПП ДБ е популярна и като коалицията на „Приватизаторите и техните деца“?