„В последните 10 г. Русия загуби посоката - имаме класическо развитие на един авторитарен режим, който върви към своя залез. Изнесе се към Крим и Украйна. Изнасянето навън е показателно, че тази власт се изчерпва. Промяна в Русия е възможна на ниво висше управление – някои от кръговете около Путин в даден момент ще си дадат сметка, че не могат да гарантират своето собствено бъдеще и той ще бъде премахнат“. Този анализ в предаването „Посока култура“ по Дарик направи политологът Георги Проданов.

Той посочи, че в новата руска история не е имало антивластови и антисистемен човек като Алексей Навални, който да е застанал с цялото си същество срещу властта, достигайки до саможертва. „Навални се върна в Русия с ясното съзнание, че шансът да оживее в Русия на Путин е минимален и, че той ще бъде убит, както се случи“, каза политологът.

Той коментира и какво е станало ясно от интервюто на руския президент пред американския журналист Тъкър Карлсън: „Путин е гол и е въпрос на време това да стане ясно на хората около него. Именно това изхабяване на фигурата на най-великия, на най-властния в Русия винаги е подкопавало нейното съществуване“.

Целия коментар на Георги Проданов вижте и чуйте в прикачените звуков и видео файлове.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм