Георги Холянов официално пое управлението на община Ракитово. Избраният предишен и настоящ кмет встъпи в длъжност по време на извънредно заседание на новия състав на Общинския съвет. На първата тържествена сесия градоначалникът не успя да присъства поради заболяване, затова положи клетва няколко дни по-късно.

Събитието бе уважено от зам. - областния управител на Пазарджик Стефан Димитров, пред когото Холянов положи клетвата си, служители на общината, кметове на други населени места и граждани.

Холянов получи огърлица и ключ - символи на доброто управление и грижа, от Виляна Колчева, която до встъпването в длъжност на новия кмет, изпълняваше неговите функции.

“За мен е чест да ви връча символите на общината, защото в предишния, макар и кратък мандат, вие доказахте, че сте добър и отговорен стопанин”, каза Колчева.

Кметът Холянов благодари на първо място на гражданите на общината за доверието, на своето семейство и най-вече на съпругата си, и на екипа си, като обеща да продължава своята работа в полза на хората. Той оповести поредна добра новина - че е одобрен и ще бъде финансиран проект за подобряване на енергийната ефективност на кметството в Дорково.

Работата на Общинския съвет продължи с избирането на заместник-председатели на структурата. Съветниците решиха това да са Нина Димова и Стефан Коларов.

Избрани бяха и членовете на работните комисии в местния парламент.