Гала на българската култура и музика ще има на 25 май във Виена, в зала „Брамс“ на Музикферайн. Събитието е част от артистичната инициатива на Донка Ангъчева „Изкуството продължава да живее“ и всички приходи от него ще бъдат дарени на фондация „Заедно в час“, чиято мисия е осигуряване на ревен достъп до качествено образование за всяко дете в България, съобщават организаторите.

Гала концертът ще формира своеобразен музикален мост между българската и австрийска културни сцени, обединявайки звездите на класическата и съвременна музика от двете държави.

Ще прозвучат произведения на много български композитори, между които Георги Андреев и Милен Кукошаров. Сред солистите е виолистката на Виенска Филхармония Даниела Иванова, а диригент е още един световно признат български артист - Росен Гергов. В програмата са и големите звезди на оперното изкуство Андреас Шагер (тенор) и Гюнтер Гройсбьок (бас), както и кавала на Недялко Недялков, артист със световно признание и участие в номинирани за награди Grammy проекти. 

Специални гости ще бъдат две от най-популярните имена на българската поп музика, Мария Илиева и Владимир Ампов – Графа. Мария Илиева ще изпълни дует заедно с Цезар Сампсън (един от най-популярните поп артисти в Австрия), а Графа ще чуем в специално създаден аранжимент за пиано, обой, и оркестър. 

Концертът ще се състои в събота, 25 май, от 19:30 часа, в зала "Брамс" на Музикферайн – една от най-престижните световни концертни институции, домакин на легендарния Виенски новогодишен концерт.

Събитието, се провежда под патронажа  на извънредният и пълномощен посланик на Република България в Република Австрия, г-жа Десислава Найденова-Господинова.