В периода 26-30 Юни във Варна ще се проведе иновативният проект Френски футболен камп 2023. 
Специално за събитието от страната двукратен световен шампион пристига специалистът Бертран Антоан, който има 25 годишен опит в треньорството. 16 години от тях са в академията на гнездото за таланти Метц, където Бертран лансира за големия професионален футбол цели 23 играчи, които в момента играят на високо ниво във водещите европейски първенства. 

Лагерът има за цел да предложи качествени тренировки по методологията на Френската Футболна Федерация (FFF) на подрастващите играчи между 8 и 16 години и да им помогне в тяхното личностно и футболно развитие.

Програмата ще предложи двуразови тренировки в рамките на всички пет дни на базата на Спорт Палас в морската ни столица или 900 минути футбол по френския тренировъчен модел.

Най-отличилите се състезатели ще получат специални покани за участие във Foot Breizh Academie. Foot Breizh Academie е академия във Франция, която организира лагери в област Бретан и дава шанс на младите играчи да влезнат в полезрението на школите на професионалните френски клубове.

Записванията за лагера вървят в момента и ще продължат до 16.06.2023, научихме от организаторите от Юро Плей и Sofia Football Lab.