- Защо снимаш града?
- Защото София е красива!
Така започна разговорът между Мирослав Боршош и фотографът Иван Шишиев от “Етюд-и-те на София” в новото предаване „Посока култура“ по Дарик радио.

Кампанията „Не си сама“: Броят на жените, жертви на домашно насилие, се увеличава

Шишев сподели, че София е много различна спрямо останалите градове. Според него всеки ден столицата е уникална и неповторима, като я съпоставя с градовете от Западна Европа и тяхното еднообразие.

Започва десето юбилейно издание „Нощ на театрите“

"Хората виждат тази красота, която публикуваш всеки ден, но зад това стои много работа. Това е много сериозна и професионална работа", започна Боршош. "Кога реши, че това е голямата ти обич", попита той.

Фотографът сподели, че е превърнал фотографията си в денонощно занимание. Той снима по всяко време на денонощието и на безкрайно много локации. Шишиев сподели, че любимото му време за снимки е, „когато времето е най-лошо“. Така включва природата и я слива със София.

В студиото поговориха и за работата на Шишиев в „Читалнята“, намираща се в градината пред Народния театър. За него тя олицетворява будителите в днешно време. „Те работят всеки ден, без прекъсване. Работата им е да подпомагат избора на хората и да стимулират любовта към книгите и четенето.“

Иво Димчев поема към “Посока Култура” по Дарик с водещ Мирослав Боршош

Разговорът продължи с история за Лъвов мост. Шишиев обясни, че мостът е бил направен в чест на четирима книжари, които са пазили и са разпространявали български книги преди Освобождението на България. Така разговорът стигна до уговорката между водещия Боршош и гостът му Шишиев, че ще си сътрудничат да направят 15 ноември - денят, в който четиримата книжари са били убити, Ден на българската книга.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм