Изложението „Дунавски овощари“ ще се проведе в събота, 18 ноември, в Русе. ОЗК АРЕНА – РУСЕ ще се превърне във витрина на най-добрите компании за производство на селскостопанска продукция и цялата гама от стоки и услуги за овощарския сектор, събрани на едно място.

Водещи компании за препарати за растителна защита, торове и консумативи, земеделска техника, оборудване и съоръжения ще представят продуктите си. Тук ще бъдат и фирми в областта на агроконсултациите и финансирането за сектора, както и преработватели, а входът, е свободен за всички посетители. Организатор на форума е Съюзът на Дунавските овощари, с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и ДФ „Земеделие”. 

Павел Спасов и Мирослав Черников, които са членовете на управителния съвет на съюза коментираха на среща с медиите, че сектора се развива с бързи темпове, има и проблеми, на които трябва да се търсят решения. Те ще бъдат обсъдени по време на изложението и с министъра на земеделието, който ще дойде в Русе, и между самите овощари.

По същото време, когато се провежда форумът на Дунавските овощари ще се проведат и още две събития в ОЗК Арена Русе. Спортен клуб "Олимп- спортът е равнопоставен" съвместно с Българска параолимпийска федерация организира Държавно първенство по шах и Държавен турнир по бадминтон за хора с увреждания. Начален час на напреварата по шах е 9:30, а на тази по бадминтон 13:30. Георги Гаев и Деян Господинов- представители на спортния клуб разказаха подробности.

Чуйте повече в репортажа.