Кристалина Георгиева, която е управляващият директор на Международният валутен фонд отново попада в списъка на „Форбс“ за 100 най-влиятелни жени в света.

 Снимки: БГНЕС   Колаж: Darik.bg

Първото място е отредено за председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заради нейното лидерство по време на войната в Украйна, както и за справянето с пандемията от Ковид-19.

Фон дер Лайен: Руски пари да се използват в подкрепа на Украйна

Нейното влияние е уникално – никой друг в списъка не формулира политика от името на 450 милиона души, пише изданието.

На второ място е председателката на Европейската централна банка Кристин Лагард, а на трето американският вицепрезидент Камала Харис.

Байдън подписва протоколите за присъединяване на Швеция и Финландия към НАТО

В Иран хиляди жени излязоха на протест по улиците в знак на протест срещу теократичните закони, които ги третират като граждани втора класа. Младата кюрдка Джина Махса Амини бе включена в тазгодишния списък на влиятелни жени. Тя бе убита заради отказа до носи хиджаб през септември, което доведе до масови размирици в Иран.

Правозащитна група: Над 500 са екзекутираните в Иран през 2022

Сред 10-те най-влиятелни дами в света тази година фигурират имената на Мелинда Гейтс, бившата жена на съоснователя на „Microsoft“ Бил Гейтс, Джорджа Мелони, новият премиер на Италия, и ръководителката на „General Motors“ Мари Бара.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм