За поредна година отборът на ФК „Мечките“ си тръгна с „Купата на кмета“ от едноименното градско първенство по мини футбол. Тя им беше връчена от заместник – кмета Златомира Стефанова на малките игрища на СК „Ялта“ след 35 дни игра и още 11 отбора, с които те мериха сили.

Първенството се провежда за седма поредна година, като негов организатор е председателят на ФК „Русе“ Калоян Георгиев и е с подкрепата на Програма „Спорт“ на Община Русе.

„Благодаря ви, че не спирате да развивате спорта в Русе и да показвате нагледно какво е честна игра“, обърна се към участниците Златомира Стефанова. Тя също така връчи на организатора на турнира поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе и им пожела още по-големи успехи на терена.

След 24 изиграни мача, на второ място се класира ФК „Аларма“, а бронзовите медали отидоха при ФК „Клуб 41”. С приза за феър плей си тръгна отборът ФК „Club 33”.

„Купата на Кмета“ се организира от 2013 г. и победителят отива да премери сили с най-добрите отбори от страната на държавния турнир, организиран от Българската асоциация по мини футбол.