"Да имаш голямо семейство е въпрос на избор. Не толкова финансовото обезпечение е причината да имаш или да нямаш деца. До голяма степен в днешно време този избор се крепи на това, че целите ни са изместени - ние сме се фокусирали върху кариера и личностно развитие. Ако искаме семейството да е голямо, трябва да има жертви и искреност. Страната ни е благоприятна среда и ние сме свидетели на добрите примери". Това заяви Давид Александров, един от организатор на фестивала „Месец на семейството“, в предаването "Ники Кънчев шоу" по Дарик.

Фестивалът на семейството ви кани на национално шествие

Мащабна изява готвят за този петък и събота фондация „Нашият дом е България“ и будни груждани, които искат да защитят традиционните християнски ценности. „Достойни българи и българки, скъпи семейства и граждани, братя и сестри: Заповядайте и тази година на голямото Национално шествие за семейството на 22 юни, събота, от 10:30 часа на площада пред храм-паметник „Свети Александър Невски!“, така организаторите се обръщат към всички, които имат желанието да се включат в шествието. Техните цели са защита на традиционното българско семейство, българският род да се продължи во веки веков, както и да бъде запазен свещеният съюз между мъжа и жената, който Бог е благословил още при Сътворението на света!

Фестивалът „Месец на семейството“ ще започне с голям тържествен християнски концерт този петък, 21 юни пред храм-паметник „Свети Александър Невски“. Там от 19,30 часа ще пеят уникалните Орлин Горанов, Деси Добрева, хор „Свети Наум Охридски“, Нели Андреева, Стоян Янкулов-Стунджи, Калина Андреева и др.

Голямото Национално шествие за семейството ще започне на 22 юни, събота, още от 10:30 часа сутринта пак на площада пред храма „Свети Александър Невски“, ще мине по улиците на София и ще завърши пред Националния дворец на културата. През деня пред храма отново ще има интересна и разнообразна концертна програма с участието на Деси Добрева, Гуна Иванова, квартет „Българи“, 100 Каба Гайди, Нели Андреева, Божена Александрова, танцов ансамбъл „София 6“ и др. Дори и Кубрат Пулев ще се качи на сцената на Шествието.

Фестивалът ще завърши с тържествен християнски концерт в навечерието на празника Петдесетница в събота, 22 юни, от 20 часа пред НДК. Пред публиката ще излязат Марги Хранова, „Кварто Квартет и приятели“, „Братя Владигерови“, попизпълнителите Димитър и Христо, квартет „Българи“. Ще има и голяма изненада в лицето на специален гост-изпълнител.

Организатори ви канят да се присъедините към Шествието и Концертите заедно с вашето семейство и деца, елате с приятели и съмишленици, елате и подкрепете каузата! 

„Нека вървим заедно на Националното шесвие в името на нашите предци и нашите деца, в името на достойна България“, призовават организаторите архитект Пламен Пламенов Мирянов, Кристиян Шкварек и Давид Александров.

Това е поредната битка за българската духовност, която подемат от фондация „Нашият дом е България“.

Вижте повече в прикаченото видео.