Започнаха подготвителните дейности за ремонта на сградата на Доходното здание. Той включва реставрация и консервация на покрива и главните фасади на корпуси „А“, „К“ и  „Л“, както и реконструкция на техническите инсталации.

Конструкцията на сградата е в добро състояние, не се наблюдават деформации с постоянен характер като слягане или поддаване на носещи елементи. Налице са увреждания по фасадните повърхности и в покривните покрития на сградата, които са довели до течове в интериора. 

Предвижда се ремонтните дейности да приключат до края на годината. Те ще бъдат съобразявани със събитията, които се провеждат в сградата и няма да пречат на посетителите, увериха от Общината. 

Фирмата, която е спечелила поръчката е шуменската "Гарант Строй" ООд, а реставрацията ще бъде извършена от фирмата на Николай Иванов-Ом - НИКОЛАЙ ОМ ЕООД. 

На следващ етап ще бъде подготвен проект и за подмяна на дограмата на сградата. В автентичния си вид тя е била дървена, а сега е алуминиева.

Това съобщи инж. Борислава Братоева - директор на общинската дирекция ,,Инфраструктура, строителен и инвеститорски контрол". Чуйте разговора с нея в звуковия файл.