Огромен е проблемът с липсата на държавен бюджет за СО. Работата в редица инфраструктурни обекти е застрашена от спиране, затова се търсят временни решения, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Жълтите павета в центъра на София ще трябва пак да се пренареждат

Тя ще предложи на СОС да одобри списък с обекти от капиталовата програма, който ще е на базата на вече сключени договори, по които районните кметове и СО работят. Кметът на София очаква НС да разгледа и приеме държавния бюджет, за да предложат и те проект за бюджет на СО, който вече е изготвен. Коментара си Йорданка Фандъкова направи след като провери ремонта на улиците „Чепинско шосе“ и „Езерата“ в район Нови Искър. 

Жители на „Мусагеница“ протестираха пред СО срещу унищожаването на зелени площи

Ремонтът на улиците “Чепинско шосе“  и „Езерата“ в район Нови Искър в София е от ключовите инфраструктурни обекти, които изпълнява СО, с дължина на двата пътя около 10 км. В момента се полага долният слой асфалт на „Чепинско шосе“, което трябва да приключи до 9 май.

Ремонтът на тези пътища е дълго чакан от жителите на населените места, заяви кметът на район Нови Искър Даниела Райчева.

“Красно село“ отново остана без кмет

Йорданка Фандъкова алармира за сериозен проблем, свързан с липсата на държавен бюджет. По думите й, по тази причина може да се наложи спирането на работата на различни обекти, а за да не се стигне до това, ще бъде предложено временно решение.

Тя очаква НС да разгледа и приеме държавния бюджет, за да предложат и те проект за бюджет на СО, който вече е изготвен.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм