ГЕРБ ще направи всичко възможно, за да бъде първа политическа сила и да предложи кабинет. Това заяви Екатерина Захариева от ГЕРБ в предаването „Стълбището“ по Дарик Радио. Според Захариева изборите не са лични за лидера на партията Бойко Борисов, но са станали почти ежедневие и са изключително важни.

„Ние сме фокусирани да бъдем първа политическа сила. За пореден път ще направим всичко възможно, за да има правителство. Ще предложим кабинет и ще водим разговори с всички“, уточни Захариева и увери, че по време на преговорите всичко ще бъде прозрачно, като няма да има коалиция „Магнитски“ или „Хартиена бюлетина“.

Борисов: Аз съм честен човек. Кирил, Асен и Христо Иванов ме надиграха

Списъкът „Магнитски“ няма юридическа стойност

Според Захариева българската прокуратура трябва да си върши работата независимо дали има, или няма списъци. „Лицата отдавна се разследват, знам, че Владислав Горанов е бил разпитван по обвиненията на г-н Божков. Този списък няма юридическа стойност. Г-н Горанов и публично обясни случая с твърденията на Божков“, коментира тя и уточни, че страната ни трябва сама да си решаваме проблемите, а не да чака някой отвън.

Българските граждани не се интересуват от думата „статукво“

Справка в МВР: Ружа Игнатова била убита по поръчка на Таки (документи)

Екатерина Захариева е на мнение, че никой от българските граждани не го интересува цялото нещо с изолация и статукво. „Ако се фокусираме върху това, което ни обединява – еврозона, шенген, намаляване на инфлацията, все ще намерим точките“, добави тя. По думите й от ГЕРБ са предупреждавали, че с политиката на предишния редовен кабинет, с невнасянето на законите, страната ни се отдалечава от еврозоната. „Ако членството в чакалнята са политически, това означава политическо доверие към държавата, а самото членство е технически критерий. Политическото доверие е дадено по време на нашето правителство, сега те просто трябваше да свършат тази работа и да държат инфлацията в нормални нива. Много е надценено, че говоренето срещу ЕС носи дивиденти“, подчерта Захариева и добави, че пътят ни към Шенген не е блокиран.

Искането на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ за импийчмънт на президента е смешно

„Аз се смях като видях от къде идва. Колегите от ДБ и ПП изнесоха цялата кампания на президента. Те раздаваха листовки не на Лозан Панов, а на президента Радев. Начинът да не управлява Радев е да се излъчи кабинет“, категорична бе тя.

Дончев: Българските институции са виновни за дадената оценка по „Магнитски“

Според нея партиите трябва да се финансират от държавния бюджет. „Финансирането трябва да бъде такова, че да стига за нормална политическа дейност, за да може хората да са сигурни, че партиите не зависят от тази или онази фирма“, каза още Екатерина Захариева.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм