Областният информационен център продължава обиколката из населените места в Добричко, за да представи възможностите за финансиране с европейски средства. През следващата седмица експертите ще се срещнат с бъдещи бенефициенти в общините Тервел, Крушари, Шабла и Каварна.

Четете още: Как да кандидатствате за наградите на Agri Summit & Awards 2024? (видео инструкции)

 

Първата среща е насрочена за 20 ноември (понеделник) в Тервел от 10:00 часа и в Крушари от 13:00 часа. В град Шабла информационното събитие ще се проведе на 22 ноември (сряда) с начало 10:00 часа, а в Каварна – на 24 ноември също от 10:00 часа. 

Акцент по време на кампанията са актуалните и предстоящи процедури за кандидатстване по Европейските фондове за споделено управление 2021-2027 г. и Програмата за развитие на селските райони 2014-2020.

Екипът на ОИЦ – Добрич ще запознае присъстващите с възможностите за финансиране на бизнеса, образователните институции, земеделските производители, неправителствения сектор и др. Ще се акцентира на целите, основните параметри, допустими кандидати и проекти, дейности и разходи, както и начина на кандидатстване. 

На срещата в община Каварна ще се включат и експерти от Европа Директно Добрич, които ще представят възможностите за инвестиции в земеделието чрез Плана за възстановяване и устойчивост и новата Обща селскостопанска политика 2023-2027 г.

Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg