Община Кюстендил организира спортен празник, с който да отбележи откриването на Европейската седмица на спорта и Европейската нощ на спорта вчера.

Кметът на Община Кюстендил откри Европейската нощ на спорта #BeActive Night., съвместно с Ерика Зафирова златен олимпийски медалист от Токио 2020г., която е и посланик на Европейската нощ на спорта в гр. Кюстендил.

Сред официалните гости на събитието бяха инж. Александър Пандурски областен управител на Област Кюстендил, Иван Андонов председател на Общински съвет Кюстендил, видни спортисти от гр. Кюстендил в лицето на: Цветелина Кирилова, Борислав Иванов и Илиян Стоянов.

В празника се включиха с демонстрации спортни клубове от гр. Кюстендил, които впечатлиха гостите на празника.

Тази година за девети поред път в България ще бъде отбелязана Европейската седмица на спорта #BeActive, с различни спортни прояви за насърчаване на активното спортуване и популяризиране на българския спорт.

Община Кюстендил прие поканата от Министерство на младежта и спорта за партньорство за провеждане на Европейска нощ на спорта #BeActive Night в гр. Кюстендил на 23 септември 2023 г.

По традиция Европейска седмица на спорта се открива официално на 23 септември във всички държави от ЕС със събитие, посветено на спорта.