Производството на стоки, логистиката, евакуацията на граждани и планирането на ресурсите са важните теми, по които Община Варна трябва да е подготвена при евентуална криза. Това заяви кметът на града Благомир Коцев при отриването на Учебен сбор по отбранително-мобилизационна подготовка.

Събитието се проведе в сградата на общината, а участие в него взеха ръководният екип и служители от общинската администрация, началникът на централното военно окръжие полк. Георги Георгиев, началникът на военно окръжие I степен, отговарящо за Североизточна България - подполковник Матей Савов, военни и граждани.

„Днешният сбор е добър повод да сверим начина, по който работи администрацията, и да проверим дали имаме готовност да запазим качеството на дейностите при различни условия както в мирно, така и в размирно време”, коментира Коцев.

България вече 80 години е в условия на мир, което е най-дългият период в 13-вековната ни история - време, което трябва да ценим, но и да не пренебрегваме потенциалните опасности, заяви Сбора полк. Георги Георгиев. Той посочи Варна като пример за останалите български общини с ежегодното провеждане на подобни мероприятия.