По време на представянето на листата с кандидати за общински съветници на "БСП за България", с която коалицията ще участва в местните избори на 29-ти октомври, кандидатът за кмет на Плевен и водач на листата Ева Маринова каза пред журналисти:

„Ние се чувстваме силни и отговорни да направим много добър резултат. Благодарение на политиките на БСП, ние очакваме да бъдем разбрани и да получим доверие.

Нашите структури са готови и мобилизирани за участие в тази надпревара, но ние разчитаме и на хората, които все още са изпаднали в апатия и не гласуват. С това, което ще им предложим ще очакваме подкрепа и от тях.

Българската социалистическа партия има последователна политика през годините, която е неоснователно неразбирана, но която поставя в центъра отношението към човека. Ние защитаваме интересите на гражданите и смятаме, че гражданите са по-важни от печалбите.

Затова заявяваме: „Гражданите управляват, а ние имаме честта да им служим!“.

Ева Маринова посочи, че мотото на предизборната кампания, която ще води Коалиция "БСП за България" в Плевен е: Да направим Плевен горд и силен отново!

Участниците в листата на Коалиция "БСП за България" са активни граждани с широк спектър професии – лекари, юристи, инженери, педагози.

Сред тях са областният председател на БСП Свилен Атанасов - общински съветник, специалистът от Държавен фонд „Земеделие“ и общински съветник Моника Чочева, предприемачът и общински съветник Генади Тодоров. Новите имена в листата са добре познати  на обществеността с високата си експертизата си. Сред тях са доц. д-р Бисер Борисов - началник на отделение по нефрология, към Клиника по нефрология и диализа в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – гр. Плевен, адвокат Биляна Грънчарова, икономистът и психолог Виктор Илиев, които участваха в срещата с представители на медиите. Кандидатите за общински съветници от листата на коалицията са 32.

Кандидатът на Коалиция "БСП за България" за кмет на Плевен, Ева Веселинова Маринова е преподавател по български език на чуждестранни студенти – медици в Медицински университет Плевен.

Съавтор  е на новия учебник, отпечатан тази година, по български език за студенти по медицина в четири части.

Съосновател на Експериментално средно училище „Интелект” в Плевен, известно днес като Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект”.

Ева Маринова е дългогодишен журналист и кореспондент на БНР, БНТ, на вестниците „Стандарт” и „Новинар” и ПР експерт на Областна администрация Плевен.

Член е на БСП, на Общинския съвет на БСП в Плевен и на Националния съвет на обединението на жените – социалистки.

Омъжена е, със съпруг и син юристи. Има внучка Ева.