Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща в близко бъдеще да обяви редица нови проекти в областта на отбранителната промишленост, които ще "увеличат мощта на турската армия на сушата, във въздуха и по море", съобщи Анадолската агенция, цитирани от БГНЕС.

Три турски опозиционни партии поискаха Ердоган да бъде отстранен от президентските избори

"Намираме се на етапа на трансформиране, в допълнение към нашата политическа и икономическа мощ на проектите ни в областта на отбранителната промишленост, които изпълняваме с внимание, усърдие и решителност", заяви Ердоган в края на церемония по ифтар (вечеря през месеца Рамазан), на която присъстваха членове на хуманитарната бригада на турските въоръжени сили.

Турският държавен глава отбеляза, че турските въоръжени сили успешно изпълняват задачи, вариращи от охрана на границите, борба с тероризма и международни мисии до дейности по предоставяне на хуманитарна помощ.

ООН: Стотици хиляди загубиха работата си при земетресението в Турция и Сирия

Президентът Ердоган припомни, че турските военнослужещи участват активно във възстановителните работи в районите на Турция, засегнати от опустошителните земетресения.

Ердоган подчерта, че "политическите кризи, конфликтите, войните и напрежението" на световната сцена оказват пряко въздействие върху региона, в който се намира Турция.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм