Треньорката на ЖФК Лудогорец Елена Пеева говори в интервю за Дарик радио и dsport за целта пред водения от нея тим, за причините за споразумението с шампионите от Разград, както и за подкрепата и уважението, което са срещнали момичетата. Пеева призна, че в ЖФК Варна са имали разговори преди това и с Черно море, и със Спартак Вн. Ето как тя обоснова решението ЖФК Варна да стане ЖФК Лудогорец: 

"Нещата стоят по следния начин: Имахме разговори и с Черно море, и със Спартак. Уважаваме се с колегите, помагали сме си, но при тях не е залегнало това да се развива женския футбол. При тях на този етап това не е залегнало като точка, върху която да искат да работят. Когато пътищата ни се пресякоха в Лудогорец, усетихме разликата и как са в светлинни години напред в мислене, във всичко. Не го правят за това, че футболният съюз е казал, че трябва да има женски отбор. По-рано те вече са коментирали, че трябва да имат такъв отбор, тъй като в цял свят големите отбори го имат. голямото чакане, което имахме през всичките тези години, заедно с момичетата, си е заслужавало. Тук срещаме една невероятна подкрепа, невероятно отношение. Подходът към момичетата е като към представителния отбор на мъжете. Имаме вече изградена обща стратегия, по която да се развиваме, не само за тази или другата година, а в дългосрочен план. Това са хора, които мислят за бъдещето. Да, във Варна сме, но те ни осигуряват къде да тренираме, екипировка, пътуване. мислят за момичетата. Оглеждаме се вече да си имаме личен терапевт. това е невероятно ниво в сравнение с това, което бяхме със събиране на лични средства, за да си платим теренчето, на което ще тренираме. Радвам се, че пътищата ни се пресякоха. хората тук работят по начина, по който съм виждала в националните отбори.         

Тренировъчната седмица ни протича във Варна. По-голямото ядро от момичетата са си от Варна. Терените се осигуряват от Лудогорец, защото ние вече сме Лудогорец. Транспортни разходи, всичко, което ни е необходимо, ни се осигурява. Нищо не ни липсва. Предоставят ни се условия, в които само трябва да тренираме и да надграждаме пестепенно. Целта пред Лудогорец е шампионска титла на България. Щом си Лудогорец, трябва да си №1. Целта е поставена. Но не е от днес за утре. 

Тя сподели и за интересна инициатива след първото домакинство на ЖФК Лудогорец срещу Дунав Рс.


Чуйте целия разговор в приложения звуков файл.