„Ел Би Булгарикум“ и Централният кооперативен съюз подписаха споразумение да продават продуктите на държавната млекопреработвателна компания в търговската мрежа на крайно ниски цени. Владимир Русев, изпълнителен директор на „Ел Би Булгарикум“ подчерта, че компанията е положила доста усилия за оптимизация, за да се намалят крайните цени на продуктите. Министърът на икономиката Никола Стоянов се надява чрез конкуренция да се стигне до стабилизиране на цените. Той припомни, че кабинетът е предприел мерки за овладяване на инфлацията.

Държавната млекопреработвателна компания свали още цените на сиренето и кашкавала

Министър Стоянов коментира и сайта за сравняване на цените на продуктите в търговската мрежа. По думите в него ще бъде публикувана информация от 2 търговски вериги, но очаква се и други да се включат. Той посочи, че на ден има около 10 000 влизания в сайта. Според Стоянов усилията на правителството са насочени, от една страна, към овладяване на цените на храните, а от друга – към минимална намеса на държавата в пазара.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм