Община Плевен ще поиска от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет сумата от 1 милион и 500 хил. лв. Това са средствата, след направени количествено-стойностни сметки, необходими за възстановяване на най-сериозно пострадалите в общината 10 улици след падналия пороен дъжд с градушка на 8 май. Подробностите съобщи Васил Василев, началник на отдел „Отбранително-мобилизационна подготовка и информационна сигурност“ в Община Плевен.

Улиците са „Железничар“, „Незабравка“, „Мир“, „Крали Марко“, „Анастасия Димитрова“, „Патриарх Евтимий“ и „Пирот“ в гр. Плевен, две улици в с. Опанец и една в с. Бохот. Щетите са най-вече по настилката, която е отнесена на места, изнесени са асфалт, павета.

„Надяваме се след предстоящото заседание на Междуведомствената комисия да бъдем включени и подпомогнати с тези средства. Дейностите по обезопасяване на улиците се възлагат, средствата са необходими за цялостно трайно възстановяване, така че при следващи валежи да не се получават същите проблеми“, уточни