Бебе е най-малкият записан читател във Варненската регионална библиотека „Пенчо Славейков”.  Детето е на два месеца, но вече има издадена читателска карта, благодарение на неговата майка, разказа в студиото на Дарик главният библиотекар Кристиана Димчева. Тя добави, че детският отдел е специално оборудван за посещения на майки с колички, които могат да четат на глас книги на децата си.

Библиотеката има 15 хил. читатели с абонаментни карти, половината от които са под 18-годишна възраст. Заетите книги през миналата година са били 170 хил.

„Благословени сме и развълнувани!“: Линзди Лоън обяви, че очаква първото си дете

„След бума на преводната литература наблюдаваме желание да бъдат четени български автори. Има голям интерес към фантастика и фентъзи, както и към съвременните писатели по исторически теми”.

Читателите сами си препоръчват интересни заглавия. На специално табло те описват кои книги са ги впечатлили.  

Роди се първото бебе за тази година с помощта на Общинския фонд „Инвитро“ в Смолян

На 21 март Регионалната библиотека отбелязва 140 години от своето създаване.  

„Библиотеката е създадена е по инициатива на гражданите и е учредена с подписите на  Михаил Колони, Харалан Ангелов, Кръстьо Мирски и Георги Живков, които в различни години са били кметове на Варна. В началото е отворила врати с 400 книги, които са били дарение. Преди век томовете са били 19 хил., а сега са близо 900 хил.”, каза още Кристиана Димчева.  

Всички новини от Варна