Две жалби са подадени към момента в Районната избирателна комисия в Сливен, каза говорителят на РИК Даниела Василева. Тя поясни, че те са свързани с нарушаване на изборните правила, относно агитационните материали, като едната в Община Твърдица, а другата в Сливен.

В областта е открита една подвижна избирателна секция, като заявления се приемат до 27 март. Желаещите могат да го направят и онлайн чрез предоставени образци.

По думите на Василева предстои откриване на избирателни секции в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” и Военна болница, след като в РИК са постъпили заявления от ръководствата на двете здравни заведения.

Говорителят на РИК Сливен отбеляза, че в СИК-овете към момента се правят много замени на членове, след като се обяви, че изборният процес се усложнява с видеозаснемане.

„Има известен отлив от хора, които искат да участват в изборните секции, вероятно новите изисквания ги притеснява дали ще се справят”, коментира Василева и добави, че срокът за регистрация на застъпниците продължава до 1 април.

Предвидените обучения на членовете на СИК в областта ще се състоят по график на 27, 28 и 29 март.

Чуйте..