"Основното, което направи путинската пропаганда през последната година е, че накара руснаците да вярват, че са обсадена крепост и, че се борят на живот и смърт с обединения Запад". Това коментира в ефира на Дарик журналистът и бивш кореспондент на БНР в Москва Чавдар Стефанов. По думите му руският президент Владимир Путин е засилил авторитаризма си с всички елементи на фашизъм, прикрит зад лозунги за демокрация. 

Две години след началото на войната има доста проблеми на терен за украинската армия, коментира по темата международният анализатор Руслан Трад. По думите му руските сили имат хронични и симптоматични проблеми, особено с дисциплината и това, че бяха създадени отряди, които да възпират войниците да бягат от фронтовата линия. 

"От друга страна при украинската армия проблемът е най-вече с набирането на нови попълнения. Загубата на човешки живот не може дори да се опише. Над 100 души умират на ден и от двете страни. Главна точка продължава да е град Авдеевка, който 10 години е фронтови град", заяви анализаторът. По думите му град Роботине става следващ пункт, където ще има изключително тежки боеве, коментира Трад, като там руската армия опитва да превземе цялата Запорожка област.

"Благодарение на съюзниците си от Иран и Северна Корея, руската армия разполага с нови балистични ракети и снаряди. За сравнение руската армия изстрелва по 10 000 снаряда на ден срещу 2000 от украинска страна", коментира Трад.

Чуйте целия разговор в прикачения звуков фал.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм