Двама са загинали при тежко пътнотранспортно произшествие, станало на 27 септември около 23:40 часа по път II-21, в отсечката между село Коларово и разклона за село Гарван. Лек автомобил „Фолксваген“, управляван с несъобразена скорост от 47-годишен в посока Силистра, е напуснал платното и се е преобърнал неколкократно в крайпътна нива.

Водачът, както и 18-годишен негов спътник, са загинали на място, а други двама – на 35 г. и на 16 г., са пострадали леко. Без наранявания се разминал пети участник в инцидента – 18-годишно момче.

Дежурна група е извършила оглед, изясняват се причините за произшествието. Образувано е досъдебно производство. Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Силистра тече разследване на тежкия пътен инцидент. Досъдебното производство по случая е образувано по чл. 343, ал. 4, във връзка с ал. 3, б. „Б“, във връзка с ал. 1, б. „В“ от НК.

Според събраните до момента данни, по време на движението си, 47-годишният водач на лек автомобил загубил контрол над превозното средство, излязъл извън пътното платно и се преобърнал няколко пъти в крайпътна нива. Мъжът е загинал на място. На място е загинал и 18-годишен пътник от лекия автомобил. Други двама от пътуващите в колата са по-леко пострадали.

Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, назначени са химическа, съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжна – прокуратура – Силистра.