Окръжният съд взе мерки за неотклонение на тримата задържани за имотни измами в Русе. А.Т.Д. на 48 години и Д.С.В на 43 години остават в ареста. Под домашен арест ще е Д.Д.Г на 47 години. Последният е инспектор от РУ - Две могили.

Тримата са привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група; за измами, реализирани от няколко лица, сговорили се предварително, при които са нанесени вреди в големи размери; за укриване и унищожаване на чужди частни документи; за използване на неистински официални документи.

Определенията на Окръжен съд – Русе подлежат на обжалване или протестиране в тридневен срок.

Русенците бяха задържани в понеделник при полицейска операцията, реализирана по разработка на ГДБОП. В хода на разследването се установява, че двамата арестувани били подпомогнати от полицейски служител. Тогава в разследването се включила и дирекция „Вътрешна сигурност“.

По информация на прокуратурата организираната престъпна група е действала в периода от ноември 2020 г. до задържането им. Установени са пет имотни измами спрямо възрастни хора, които не са имали наследници.