Трима младежи са пострадали при тежката катастрофата снощи в Пловдив на бул. „Цар Борис III Обединител“, съобщиха от болница „Свети Георги“, където в момента са настанени двама от тях - единият в критично състояние.

Пътният инцидент е станал около полунощ в града на тепетата. Според първоначалната информация на кръстовището с ул. „Граф Игнатов“ лек автомобил, шофиран от 18-годишен младеж с двуседмичен стаж зад волана, не спрял на знак стоп и се сблъскал с друга кола. Младият шофьор е настанен в „Клиниката по неврохирургия“ към здравното заведение с фрактура на черепа, като е оставен под лекарско наблюдение за няколко дни.

Другото 18-годишно момче, возило се в колата, е в „Клиниката по анестезиология и интензивно лечение“ с мозъчен оток и с опасност за живота.

При тежката катастрофа е пострадало и 17-годишно момиче, пътник във втората кола. Тя е с контузия на носа и отказва хоспитализация, уточниха още от УМБАЛ „Свети Георги“.

Във втория автомобил са пътували още двама младежи - на 22 и 23 години, последният шофьор на колата. На тях също е оказана медицинска помощ.

Пробите за употреба на алкохол и наркотици на двамата водачи на колите са отрицателни.

Работата по случая продължава.

Новините от Пловдив