На 1 юни  2024 г.  град Враца ще домакин на Национално Ученическо Първенство по Автомоделен спорт, за ученици от 1 до 12 клас.

Състезанието е организирано от Министерство на Образованието  и Науката, Национален Дворец на Децата – София /НДД/ ,  Българска федерация по Автомоделен спорт /БФАМС/, а домакин на събитието е – СТМК Враца / Спортно Технически Моделен Клуб/.

Участие в състезанието са заявили 40 ученици,  от 10 града в страната. Първенството ще се проведе на Автомоделна писта ,,Огнян Филипов,, в Социален комплекс / до Езикова Гимназия / Враца.

СТМК - Враца ще участва с 5 състезателя в отделните възрастови групи .

Състезанието ще започне в 10.00 часа, като участниците ще са разпределени в две възрастови групи, ученици от 1 до 7 клас и от 8 до 12 клас.

По предварителна програма победителите ще бъдат наградени в 16.00 часа от представители на РУО Враца, Община Враца и БФАМС.

За победителите СТМК Враца е осигурил медали и грамоти за индивидуалните победители и купи за отборните победители.

Вечерта всички участници са поканени да присъстват на тържествената заря, посветена на Ботев и загиналите за освобождението на България !

         На 02 юни отново на Автомоделна писта ,,Огнян Филипов,, в Социален комплекс / до Езикова Гимназия /, ще се проведе турнир ,,Ботеви дни,, по Автомоделен спорт, включен в календара на БФАМС. Началото на турнира ще е в 10.00 часа, а награждаването в 17.00 часа.