Николо Коцев и групата му "Кикимора", съвместно с хора и оркестъра на Операта взривиха феновете на рок музиката с реторичния въпрос “They Say Rock Is Dead?”. Началото бе поставено с парче на Рони Джеймс Дио, а още с втората песен – на Бон Джоуви, публиката загря и до края на концерта не спря да пее, да аплодира и да се радва на всяко едно от изпълненията. Някоя и друга балада поуспокояваха страстите на моменти, но едни от най-значимите рок хитове на нашето съвремие не оставиха присъстващите безразлични.

Парчета на Van Halen, Bon Jovi,AC-DC, Rainbow, Led Zeppelin, Queen, Guns 'n Roses, Uriah Heep и други звучаха изключително интересно, изпълнени в симфоничен вариант. Всички оркестрации и аранжименти са направени специално за този състав на групата. Създателят й Николо Коцев /китари, вокали/ излезе на сцената заедно с Николай Цветков /бас и вокали/, Николай Тодоров /барабани/, Александър Антов /клавиатури/ и Николай Здравков /водещи вокали/. Младият фронтмен на „Кикимора” за пореден път доказа, че нито едно парче не може да му се опре. Мощният му, многопластов глас, държеше на крака публиката през цялото време.

Емоционален и атрактивен беше и диригентът Димитър Косев, който партнира на групата и през 2018-та година в Русе, в проекта “Children in Time”. Отдавна известен със страстта си към рокмузиката, той отново доказа, че за един професионален музикант няма граници. Хорът, с хормайстор Стелияна Димитрова-Хернани също допринесе за интересното звучене на всяка една от песните.

Зажаднялата за емоции русенска публика не искаше да пусне лесно музикантите да си тръгнат и успя да ги върне три пъти на бис. Те се пошегуваха, че е време за лягане, като изсвириха „Лека нощ деца”, но после заявиха, че на такава публика не може да се откаже.

.