С мирен протест, поне на този етап общинско ръководство на Дупница, общински съветници, служители на ВиК Дупница и граждани заявиха, че искат оставки. Настоява се за оставката на Иван Иванов, председател на КЕВР.

Причината е, както нееднокартно беше заявено неразглеждането и негласуването на бизнес плана на ВиК Дупница и отказа на държавата да освободи Дупница от ВиК Асоциацията.

„Всичко се свежда до шепа чиновници, които провеждат т.нар. държавна политика. Разчетите ни показва, че при цена на водата, предлагана от ВиК Дупница 2,24 лв., ние ще успеем да стабилизираме дружеството. От друга страна при цена от 3,65 лв. от нашите съграждани ще бъдат изземвани близо 3 млн.лв годишно срещу неясно какви инвестиции“ заяви Костадин Костадинов, председател на ОбС Дупница.

Кметът на Дупница, Методи Чимев заяви, че искат да бъдат оставени да се справят според силите си и възможностите си, а не да бъдат спъвани.

Управителят на ВиК Дупница Красимира Иванова обясни, че е все по-трудно да се справят с авариите и възнагражденията на служителите. Тя също заяви, че ако бъде приет бизнес плана им, то дружеството ще успее да си стъпи на краката.

До затваряне на ГП Е 79 не се стигна, но следващата стъпка е това, категорични са протестиращите.