“На този етап оцеляването на Борисов е в кърпа вързано, защото Гешев отваря шампанско тази вечер”. Това заяви в “Изборите” Обяснение” по Дарик радио журналистът Веселин Дремджиев.

По думите му не е ясно дали въобще ще има промяна в състава на ВСС и на регулаторите. 

Политолог пред Дарик: Борисов ще се върне на бял кон, но този кон е от киевските конюшни

Гледайте целия разговор тук:

“Няма значение как таази коалиция ще бъде пакетирана. Ако ГЕРБ не успее да състави правителство, президентът може да даде мандат на Стефан Янев. Идеята е да се иска индулгенция за “Магнитски”, както и за Борисов”, анализира Дремджиев. 

Изборите: Обяснени “Това, което се предполагаше - че ДПС или други корпоративни механизми - ще направят всичко възможно Слави Трифонов и Стефан Янев да влязат в парламента, е станало, ако резултатите се потвърдят”, подчерта журналистът.

Паралелно преброяване при 100%: ГЕРБ печели изборите

Снимка: Николай Илиев, Creative Visual Solutions

Той определи кампанията на ДПС като “брутална” и “силна”: “Идеята е да се направи коалиция, която да може да излезе с лозунга “ние се събираме, евроатлантиците, тъй като е война, както каза и Борисов при гласуването си тази сутрин”.

“Ако върнем лентата назад, виждаме, че тази коалция, която управляваше, преди да бъде свалена, наруши някакви правила на играта на задкулисието и интересите на Русия, интересите на корупцията. Видя се, че има ясна мобилизация това да спре”, каза Дремджиев. По думите му свалената коалиция - ПП, ДБ и БСП, са ужасяваща опозиция. 

Избори 2022

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм