“Моето усещане е, че Борисов се вижда като връщащ се на бял кон, но не знае, че този бял кон трябва да мине през киевските конюшни. Не вярвам, че проблемът с гласуващите “мъртви души” и нереалното преброяване ще бъде разрешен скоро, защото за това е нужна политическа воля и съгласие между много разнообразни играчи с различни интереси. За да бъдат получени отговори и да бъдат предприети действия, има нужда от агресивна журналистика, която да отдели време и енергия за този проблем, докато не доведе ситуацията до резултат. В нашата гилдия такава последователност и упоритост напоследък е все по- рядко срещана за съжаление.”

Изборите: Обяснени

Гледайте "Изборите: Обяснени" на живо тук:

Това заяви в ефира на Дарик Радио политологът Васил Гарнизов.

“Историческото в тези избори е, че те са четвъртите в рамките на една година. Кампанията и обществените настроения не успяха да ме убедят за важността на тези избори. Струва ми се, че поводи за шубе има. Дали ги е страх самите политици не мога да кажа, но ние виждаме, че се плаща доста сериозна електорална цена от сложните коалиции, които се формират”, отбеляза неговият колега Калоян Велчев.

”Тренд”: 30,8% избирателна активност към 18 часа

 “Екзитпола е техника, която се ползва и в САЩ и във Франция например и когато се работи професионално, което означава: високи инвестиции, високи изисквания към статистиците, много добро обучение на анкетьорите, които стоят пред секциите. Трябва да се запитаме дали анкетьорската мрежа е достатъчно добре платена, дали анкетьорите са подготвени”, заяви Гарнизов.

На въпроса коя е личната тема, която би спечелила доверието им, ако бе засегната от някоя партия, гостите заявиха:

„Това щеше да темата свързана с бизнеса. Ако бяха обещали, че няма да пречат на бизнеса и че ще създадат една среда, в която по-лесно да се прави бизнес в България. Това всички го декларират преди избори и никога не го правят”, категоричен бе Левон Хапарцумян.

Избори 2022

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм