От Сдружение „Благотворни приятели“  зарадваха дете в нужда, съобщи врачанският бизнесмен Мартин Харизанов.

Детето остана без майка, след като тя почина на входа на спешното отделение във врачанската болница преди няколко месеца.

"Преведена беше стипендията за второто шестмесечие от 1 200 лв. 
Съвместно с хотел "Палм Бийч" в курорта Златни пясъци и управителя Десислава Димитрова, малуганът и неговото семейство ще се насладят на едноседмична почивка на българското черноморие. Ще им бъде осигурено пълен ол инклузив, целодневна детска анимация, шезлонг и чадър на първа линия.

Другата добра новина е, че е отпаднала ипотеката на апартамента, защото има договорка със застрахователите", каза Харизанов.

Ники има двама братя - на 26 и 29 години, които в края на месеца ще прехвърлят техните дялове върху семейния апартамент изцяло на малкото си братче. Доскоро върху жилището имаше ипотека, която е отпаднала след намесата на Община Враца.

Местната управа е съдействала и институционално, решавайки всички битови проблеми пред близките на малкото дете.

Сред служителите на Община Враца е събрана немалка сума пари, водени са преговори с дарители, чиито средства и усилия са били насочени към неотложните потребности на семейството. Мартин Харизановдопълни, че са ремонтирани цялостно детската стая и всекидневната.

Малкият Ники ще бъде записан също и на тренировки по футбол, защото детето има увлечение към топката.

"Ние от сдружение "Благотворни приятели" оставяме плътно зад Ники и неговото развитие, и сме сигурни че ще бъде едно щастливо и успешно дете.
А за мечтите... ние ще му помогнем", обеща Харизанов.