Настанените лица в Центъра за временно настаняване на бездомни лица „Добрият самарянин“ към Каритас - Русе, вече повече от месец се радват на по-богата, питателна и разнообразна закуска.

Всяка сутрин 60 бездомни лица получават хранителни пакети, които съдържат продукти, съобразени със здравословното състояние на потребителите и с изграждането на техните  по-добри хранителни навици, каза в ефира на Дарик Кремена Цанева от Каритас.

Като допълнение, към обяда се добавят сезонни плодове за десерт. Пресните плодове и зеленчуци, както и сладките изкушения, липсват често от менюто на приютените лица, поради ограниченията на бюджета на социалната услуга.

Сега потребителите споделят своята радост от разнообразната закуска и всяка сутрин очакват с нетърпение да научат какво ще съдържа днешния пакет.

Финансовата подкрепа се равнява на 28 200 лева и се оказва в рамките на проекта „Хранителни продукти за настанени бездомни в ЦВН „Добрият самарянин“, подкрепен от Фонд „Социална закрила“ по целевата програма „Закупуване на хранителни продукти за изхранване на деца и лица, потребители на социални услуги“. Проектът е с продължителност от 15 декември м.г. до 31 март тази година. 

Който желае и има възможност също може да дари пакетирана храна, дрехи и спални комплекти за приюта. Повече чуйте в интервюто с Кремена Цанева: