До 6 години затвор грозят полицая, спипан с дрога в Кюстендил. В момента той е под парична гаранция в размер на 5 хил. лв.

Мащабна полицейска операция за противодействие на престъпността се проведе в Габрово

32-годишният полицейски служител, който беше задържан с наркотици в Кюстендилско, е управлявал лек автомобил „БМВ“. Той е спрян за проверка и е отказал да му бъде направен тест за наркотични вещества и алкохол.

По време на проверката е установено, че е служител на МВР в столична структура, заяви директорът на ОДМВР – Кюстендил старши комисар Тодор Петров.

Служител на МВР е задържан в Кюстендил с наркотици

Той уточни, че след като е извикан следовател, е извършено изземване от лекия автомобил. Намерени са три обекта – с марихуана и метаамфетамини.

Предприети са действия по претърсване на жилището, обитавано от мъжа. В него са намерени количества с марихуана. Имало е още ел. везна и мелница – тип гриндер, информира говорителят на Районна прокуратура – Кюстендил Галина Димитрова.

Десетима задържани при мащабна акция на полицията в Кумлука

По случая е Започнато досъдебно производство. Лицето е задържано за 24 часа.

Протоколите са изпратени в РП в Кюстендил и са внесени в съда. Известно е, че служителят не е осъждан. Той е отказал да даде проба за алкохол и наркотици. Към него не може да бъде предявено обвинение за управление на МПС под влиянието на наркотици и алкохол, а само за притежание на наркотични вещества. Предвижда се глоба от 2 до 10 хил. лв. и затвор от 1 до 6 г. Разпитан е пред адвоката си, дал е обяснения. Иззетото количество е било пакетирано, засега не са ясни точните количества.

В момента на лицето е определена парична гаранция от 5 хил. лв., която да бъде внесена в едноседмичен срок.

Районен съд Монтана осъди бизнесмен, шофирал под въздействие на наркотици

МВР остава безкомпромисно към всяко едно лице, извършило престъпление, без значение дали е служител на МВР, или не, уточниха от ведомството. Полицаят е в системата на МВР от 2013, но не е работил в Кюстендил, уточни директорът на ОДМВР – Кюстендил.

При проверката не е казал, че е служител на МВР, а по-късно е заявил, че е такъв. В момента на проверка не е бил на работа. Тепърва ще се установява дали е държал наркотика с цел разпространение.

Новините от Кюстендил

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok