Общо десетима са задържани от полицията в Бургас при мащабна акция срещу конвенционалната престъпност в квартал Кумлука. На шестима от тях вече са повдигнати обвинения за извършване на кражби и за притежание или пласиране на наркотици. 

Иззети са вещи, предмет на битови престъпления.

Операцията на полицията е основно с превантивна насоченост, предвид че от там не отчитат раст на битовата престъпност, уточниха от пресцентъра.

За последните три месеца, благодарение активните полицейски действия са неутрализирани общо четири групи извършители на крупни кражби на пари и ценни вещи от частни домове, разположени по Южното Черноморие.


На този етап са проверени главно частни адреси, търговски обекти и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения.

Успоредно с това на КПП-та около Бургас проверките на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегална миграция продължават.

В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия.