За да се популяризира органовото изкуство и инструмента в Концертна зала „Добрич“, Мария Славова, пианист и органист от Добрич предлага на общината да се провеждат ежегодно поредица от органови концерти – Дни на органовата музика „Fiori Musicali / Музикални цветя“. Първото му издание през 2019 г. бе посветено на Великденските празници и в него взеха участие със свои концерти проф. Сабин Леви - орган, Стефан Далчев – орган и Магдалена Далчева – виолончело, Мария Славова – орган и Ирина Олшанска – цигулка. Големият успех се повтори и през следващата 2020 г., когато пред нашата публика за Коледните празници се представиха Янко Маринов – орган, Дона Стоянова – сопран, Мария Славова – орган и Светлана Анчева – обой. През 2021 г. Мария Славова реализира творчески проект пак под това име „Музикални цветя“. Публиката започна да очаква с интерес тези прояви и през 2021 г. отново участваха със солови рецитали проф. Сабин Леви, Янко Маринов и самата Мария Славова.

Сега, след реновирането на инструмента и самата Концертна зала „Добрич“, Община град Добрич продължава вече установената традиция и поредицата от органови концерти /солови и в различни формации/ заема своето място в културния живот на града ни като Дни на органовата музика „Fiori Musicali / Музикални цветя“. Това е обединяващо заглавие, което инициаторът Мария Славова предлага в началото и което бе естествено възприето. Значимостта на произведенията на Джироламо Фрескобалди под това име - литургична органова музика, публикувана за първи път през 1635 г. е безспорна. Fiori musicali /три органни меси и две светски капричии/ са общопризнати като едно от най-великите произведения на Фрескобалди,  повлияло на композиторите в продължение на два века.

Органът в концертна зала „Добрич“ е построен през 1988 г. от органостроителната фирма „Alexander Schuke Orgelbau – Potsdam“. Съобразен е с условията на концертната обстановка и е създаден в маниера на известната потсдамска органостроителница. Вписан е под № 555 в каталога на фирмата, основана през 1820 г.  Органът е с две клавиатури за ръцете и една клавиатура за краката. Има много красиво и разнообразно звучене. На него може да се изпълнява както много стара музика, така и романтична и съвременна музика. Подходящ е за ансамблово свирене, с хорове, със солисти, с оркестър. Инструментът е с партитури на три петолиния, като третото петолиние е за педалите. Има 36 регистъра със специфики, които се комбинират.

По думите на специалисти, този инструмент е истинска национална ценност, защото е един от най - добре звучащите в България и несъмнено най - красивия като екстериор. За да се постигне органично единство между архитектурата на инструмента, интериора на залата и българската линия, голяма е заслугата на арх. Витлеем Чалъков /1930-2016/, пресъздал стилово възрожденска къща.

За 2024 г. в Дните на органовата музика „Fiori Musicali / Музикални цветя“ са предвидени 5 концерта: 1 май - проф. Нева Кръстева и Collegium „Lapis Lazuli“ с Дона Стоянова – сопран и Анита Дафинска - мецосопран; 9 май - проф. Сабин Леви; 21 май - проф. Гейл Арчър /САЩ /; 5 юни - проф. Андрес Уибо /Естония/; 14 юни - Мария Славова и Рада Йосифова – флейта. Любопитното е, че проф. Гейл Арчър, органист, професор по музика в колежа Барнард в Колумбийския университет и член на факултета в института Хариман - центърът за славянски изследвания на университета, прояви голям интерес и желание да реализира записи на нейни изпълнения в нашата зала. За целта ще пристигне от САЩ с тонрежисьор и техника. Концертът й пред публика ще е с българска програма.