Тази година на  29-ти юли  се отбелязва Денят на системните администратори!

Отбелязва от 1999 г. в последния петък на месец юли и се възприема като ден на признателност към системните администратори, които се грижат за „електронни съобщителни мрежи и информационни системи“. Идеята за празника и избора на дата са на американеца Тед Кекатос. Той, разбира се, е системен администратор и веднъж пред погледа му попаднал рекламен банер, с който потребители изразявали своята благодарност към системния си администратор. Тогава му хрумнало, че поне веднъж в годината сисадмините трябва да получат заслужено “благодаря”, може придружено със скромен подарък, или поне повече хора да се сетя за тях.

Инициативата се ползва с голяма популярност сред технологичните среди има специален сайт – sysadminday.com, на който освен любопитни подробности около празника и забавни картинки, ще откриете и практични съвети за подаръци.

Казват, че професията на сисадмина е подобна на тази на лекаря – ако всичко работи добре, никой не си спомня за него, но ако спре да функционира, изведнъж всички се сещат за него и го молят за помощ.

Четете всички новини от Плевен