Успешна година отчита Държавна опера Русе. Това заяви в ефира на Дарик радио Русе главният диригент Димитър Косев. “За първи път от години имахме напълно разпродаден оперен спектакъл /”Травиата”/, както и поп-рок концерт /с Васил Петров/. Получихме четири отличия “Кристална лира” и хората се почувстваха оценени”, сподели той.

Макар и млад, Димитър Косев има зад гърба си редица отличия и е сред инициативните музиканти, по чиито идеи се осъществяват интересни проекти. Такъв се очертава да бъде и предстоящият на 14-ти февруари “Империята на мюзикъла”. В него ще бъдат съчетани откъси от “Вълшебникът от Оз”, “Фантома на операта”, “Кабаре”, “Ах, този джаз”, а солисти ще бъдат вокалът на “Кикимора” Никола Здравков и Цена Коев от “Vivaldi Metal Project”.

Но преди да се насладим на този предстоящ проект, от Държавна опера Русе ни канят на Новогодишния галаконцерт “Нова година в Малката Виена”, в зала "Филхармония" на 7 януари. В него ще звучат най-красивите, най-любимите и най-вдъхновяващите арии и дуети от опери и оперети, гарнирани с мелодии от валсове, маршове и полки.

Чуйте повече от разговора с маестро Димитър Косев.