Решението за удължаване на бюджета за 2022 г. през първите месеци на следващата година е лошо. Такова мнение изрази пред журналисти Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа”.

Големият въпрос, който синдикатите изтъкват е, че с това решение се блокира увеличението на минималната работна заплата.  

Предложението за удължаване на Бюджет 2022 отива за гласуване в парламента

Манолов изрази притеснение и от това, че  една поредица системи остават недофинансирани.

Поредица системи остават недофинансирани с т.нар. удължителен закон за бюджета. Това коментира пред журналисти президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов по повод решението на служебния кабинет да внесе в парламента предложението за удължаване на действието на сегашния бюджет и през следващата година.  

Той даде пример с Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Агенцията по безопасност на храните, Агенция „Пътна инфраструктура“ и др., за които са необходими около 10 милиона лева.

Министерският съвет удължи Бюджет 2022

Димитър Манолов коментира, че големият въпрос за синдикатите, произлизащ от решението на служебния кабинет, е свързан с блокирането на увеличението на минималната работна заплата.

Манолов припомни, че заедно с КНСБ организират протестно автомобилно шествие на 11 ноември. Той прогнозита, че действията на двете синдикални организации няма да се ограничат само до това, тъй като има твърде много проблеми в държавата.

По думите му се вижда политически стремеж към рушене на държавността.

Манолов допълни, че синдикатите са поискали среща с президента Румен Радев, но провеждането ѝ се бави заради политически консултации.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм