Приготовленията за FORTRESS FESTIVAL на средновековната крепост "Червен" вече започнаха, съобщи в ефира на Дарик радио - Русе организаторът на събитието Диана Димитрова - журналист и пиар на Държавна опера - Русе. Тази година фестивалът ще се проведе от 23 до 25 юни. Събитието има благородна кауза - със събраните средства Inner Wheel Club Русе - Дунав ще се подпомогне ремонта и реставрацията на храма "Свети Димитър" в Червен.

"Класика, джаз, мелъди рок и wellness практики сред природата, високо над нещата, там където историята ни нашепва за величието на нашата България. Локацията също не е избрана случайно -  крепостта "Червен", която е разположена на 35 км от Русе, е емблематично и зареждащо място. Програмата е наистина забележителна и ще се превърне в празник за сетивата и душите ни", каза Диана Димитрова. /Интервю с Диана Димитрова чуйте в прикачения файл/

Петък, 23 юни, 19 часа - концерт на Васил Петров с пианиста Йордан Тоновски. Гост в програмата - Диана Димитрова.

Събота, 24 юни, 19 часа - представяне на “Книга за песните” на Стефан Вълдобрев - концерт - спектакъл

Неделя, 25 юни,

wellness практики:

10 ч. Йога с Теодор Пейчев

11 ч. PSYCHEDELIC BREATH® с Виктория Чернева (дихателна практика)

12 ч. Мантри с Диана Димитрова - вокал и Александър Пейчев - акустична китара

19 ч. - концерт на Тримата български тенори “Уникалните гласове” - Борис Луков , Веселин Вачев, Александър Баранов

Вход за всяко събитие - 15 лв. на място преди началото им.

Безплатен организиран превоз за концертите: Автобус в 16 ч. и 17.30 ч. за всеки от трите дена, а неделя и в 9 ч. за wellness практиките. Тръгването е от бившия Младежки дом.

Случването на фестивала е възможно с помощта на Община Иваново, Регионален исторически музей - Русе, Дунарит, Ас строй, Дунав ленд агро ООД, Антоан Вилл, ВИК - Русе, Доминекс про, Аптеки Астра, Туристическа агенция MG travel, УМБАЛ Медика - Русе, Ветеринарна клиника и Зоомагазини “Албейтар”.