Депутатите ще гласуват Правилника за работата си и ще сформират 23 постоянни парламентарни комисии. Това предвиждат първата и втората точка от проектопрограмата на Народното събрание, която предстои да бъде гласувана на днешното редовно пленарно заседание. Със създаването на комисиите, на практика вече обсъждането и приемането на законопроекти ще бъде възможно.

Коментари за военна помощ за Украйна: Партиите отговориха на думите на Радев

Като трета точка от ГЕРБ предлагат да бъде гласувано проекторешение, с което да се задължи Министерският съвет до седем дни да внесе в Народното събрание всички законопроекти, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост.

Извънредно заседание на НС: Депутатите изслушват Росица Велкова

От партията на Бойко Борисов предлагат и изслушване на служебния енергиен министър Росен Христов във връзка с доставките на газ у нас за периода от 27 април т.г. досега.

Започват и консултациите при държавния глава за съставяне на правителство. В 13 часа на „Дондуков 2” президентът Румен Радев ще проведе консултациии с парламентарната група на ГЕРБ – СДС, кято е най- голямата по численост в 48 – то Народно събрание.

Президентът коментира вчера, че започва консултациите, но няма да бърза с връчването на мандатите за формиране на кабинет.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм