Депутатите разделиха Комисията по конституционни и правни въпроси на две.

По предложение на председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова бе решено да се направят промени в Правилника за организация на дейността на Народното събрание, с които се обособяват две постоянни комисии - Комисия по конституционни въпроси и Комисия по правни въпроси.

Ще има ли правителство? Партиите коментират преди старта на консултациите при Радев

Според Атанасова чрез Комисията по конституционни въпроси ще могат да се обсъдят всички възможни промени в Конституцията, ако Народното събрание реши да прави такива, както и да се разглеждат въпросите, свързани с отнемане на депутатски имунитет или концепцията за развитие на правосъдната реформа.

Вече над два часа депутатите дебатират по проекторешение, с което да се задължи служебният кабинет до седем дни да внесе в Народното събрание всички законопроекти, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост.

Денков: Ако „Възраждане“ искат да блокират процеса на ПВУ, нека да го кажат ясно

Очаквано, проекторешението стана повод за престрелки между бившите управляващи „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ заради забавянето на Плана за възстановяване и устойчивост и заложените в него политики.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм