Очевидно тази седмица е посветена на това да обвиняваме „Продължаваме промяната“ за всички проблеми в тази държава, само че в тези обвинения много често губим логиката на това, което се случва. Това забавяне се дължи и на проведените абсолютно излишни избори, които бяха предизвикани от вас, господа от „Възраждане“, от ГЕРБ и от ДПС.

Това каза от парламентарната трибуна Николай Денков от ПП по повод забавянето на плащането по Плана за възстановяване и устойчивост, предаде БГНЕС.

Депутатите ще гласуват правилника и сформирането на комисии в НС

Когато търсим причините за забавянето, което споменавате днес, трябва да споменем тази причини – имахте болшинство в предното събрание, да бяхте направили правителство и да бяхте работили по тези теми, които в момента казвате, че са забавени“, заяви Денков.

Той подчерта, че когато се говори за енергетика, трябва да се има предвид рамките на тази енергетика са бил подписани от Бойко Борисов.

Започват консултациите при държавния глава за съставяне на правителство

„Планът за възстановяване и устйчивост има за основна цел да модернизира България и ако някой си представя енергетиката само като пушещи комини, тогава не знае какво представлява съвременната енергетика и как България трябва да премине към съвременна енергетика. Така че заедно с пушещите комини ние трябва да си представяме и други технологии, за които, г-н Ганев, не сте специалист и не съм сигурен дали сте готов да се изказвате експертно“, обърна се Денков към Цончо Ганев и добави, че ако от „Възраждане“ искат да блокират процеса на ПВУ трябва да го кажат ясно.

Денков каза още, че ще подкрепи днес да се гласува предложение да се внесат максимално бързо законите и анализа на оперативните програми. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм