Промените в Закона за корпоративното подоходно облагане влизат за окончателно гласуване в пленарната зала. В него се предвижда свръхпечалбите на енергийните компании да се облагат с 33%.

Мярката е временна и се въвежда според европейска директива. Насочена е към подпомагане на най-уязвимите групи, засегнати от високите цени на горивата, но предстои да стане ясно по какъв начин събраните средства от облагането ще бъдат насочени към целевите групи. 

Депутатите удължиха на първо четене действието на бюджета за 2022 г.

На първо четене депутатите ще гласуват и промените в Закона за здравословни и безопасни условия на труд, в Закона за устройството на територията и в Закона за българския жестов език.

В четвъртък народните представители ще продължат с окончателното гласуване на промените в Изборния кодекс и с приемането на решение, с което да възложат на Министерския съвет да приеме програма за компенсиране на небитовите потребители на електроенергия.

Депутатите обсъждат удължения Бюджет за догодина

В петък парламентът ще проведе т.нар. блицконтрол, на който премиерът и вицепремиерите ще трябва да отговарят на депутатски въпроси без предварителна подготовка. След него ще се проведе и традиционният парламентарен контрол с министрите от служебния кабинет. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм