Руснак ще бъде депортиран от Индонезия, защото е съблякъл дрехите си на върха на свещена планина в Бали, предаде Би Би Си.

Без целувки, без псувни и без напиване: Какво трябва да знаете, ако пътувате в Дубай (видео и снимки)

Снимка на мъжа, който позира със свалени панталони в планината Агунг, запали мрежата миналата седмица.

Снимка: Twitter

Мъжът, идентифициран само като Юрий, се извини, но ще му бъде забранено да влиза повторно в Индонезия поне шест месеца. Напоследък Бали увеличи усилията си за борба с чуждестранните туристи с лошо поведение.

„Ние сме от Москва, съжалявам“: Руснаци и украинци съжителстват заедно в Бали

Планината Агунг, най-високата точка на острова, се смята от индусите за дом на боговете. Местен служител каза, че "няма извинение" за поведението му.

Той наруши нормите и не показа уважение към нашата култура“, каза ръководителят на Службата за право и права на човека в Бали Анггиат Напитупулу пред The ​​Jakarta Post.

Във видео, публикувано в Instagram на руски, Юрий каза: "Действието ми няма извинение. Единственото нещо, което доведе до това, което се случи, беше личното ми невежество."

Индонезия сменя столицата си

По-късно той участва в специална церемония за прочистване на планината - ритуал, често провеждан от местните след подобни инциденти.

Виджая, почетният генерален консул на Русия в Бали, каза пред CNN Indonesia, че туристът е „луд“ и че депортирането му е правилното нещо. Много местни жители в социалните медии също подкрепиха решението.

Индонезия праща в затвора за извънбрачен секс - важи и за туристите

Миналата година канадският актьор Джефри Крейгън беше депортиран от Индонезия, след като публикува видео, на което танцува гол на планината Батур в Централен Бали.

През 2021 г. бе предизвикан шум, когато се разпространи триминутен видеоклип на руска двойка, която прави секс на планината Батур, друг свещен балийски връх.

Във вторник високопоставен имиграционен служител призова за "безкомпромисна" политика при работа с чужди граждани, забъркани в правни проблеми, според The ​​Jakarta Post.

По-рано този месец властите заявиха, че планират да забранят на чуждестранните туристи да използват мотоциклети в Бали, след поредица от случаи, включващи хора, които нарушават законите за движение.

Мъж и жена с любовна връзка се оказали брат и сестра

Губернаторът на Бали, И Уаян Костер, също обяви планове за отмяна на разрешителните за визи при пристигане за туристи от Русия и Украйна, като каза, че много хора от двете страни са се „стичали в Бали“ по време на войната, но често не спазват местните разпоредби.

Проучване сочи: Силно религиозните са по-удовлетворени сексуално

Освен това администрацията на провинция Бали планира да ограничи туристическия достъп до планините на острова в светлината на това, което те нарекоха прекомерен туризъм.

Местните жители обаче също са загрижени за по-строгите правила, засягащи туризма, който допринасяше с 60% за годишния БВП на Бали преди пандемията. Според статистическото бюро на провинцията Австралия е най-големият източник на чуждестранни туристи в Бали през януари 2023 г. - с повече от 91 000 австралийци, пристигнали в провинцията.

Русия заема второ място, като около 22 000 нейни граждани са посетили Бали този месец.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм