"Незаконната сеч у нас може да бъде спряна с контрол. Когато са ясни законите, единственият проблем е да има адекватен контрол. За съжаление, през годините, както и на няколко други места, се образува т. нар. горска мафия, защото това е лесен, бърз и ефективен начин да се обогатяват едни хора за сметка на богатството на България". Това каза министър-председателят Николай Денков в предаването „Стълбището“ на Дарик радио.

"Борбата не е лесна, защото е много децентрализирана. Никого не закриляме, над никого няма чадър", категоричен е той.

Денков призова хората, ако видят нещо, което е съмнително, да подават сигнали, на които ще се реагира максимално бързо. Трябва да има пълно съгласие, че никой не може да бъде закрилян.

"Разбира се, опити непрекъснато ще има, защото десетилетия наред някои хора свикнаха, че може така. За да се докаже незаконната сеч в съда, е необходимо да се реагира максимално бързо, да се изпрати сигналът, така че да могат камионите с техните номера да се засекат, за да се види след това има ли разрешение и колко са. Тези действия могат да се направят, стига да има бърза реакция. На високо ниво воля има, на по-ниско – предстои да видим", подчерта премиерът.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм