Премиерът акад. Николай Денков даде старт на новата учебна 2023/2024 година. Министър-председателят би училищния звънец и въведе в клас първолаците в Основно училище „Васил Левски“ в село Караджово, област Пловдив. 

Вярвайте в себе си! Вярвайте в учителите си, защото те са ви научили на най-важното нещо - през целия живот всеки ден вие ще трябва да учите нови неща, но те ще ви направят успешни“, обърна се към учениците премиерът.

Основно училище „Васил Левски“ е разкрито през 1852 г., а от 1946 г. е средищно училище за селата Караджово, Моминско и Кочево. В него се обучават 114 ученици три различни етноса – български, турски и ромски. Училището може да се похвали, че четирима от отпадналите шестима ученици през миналата учебна година тази есен са обратно в класните стаи. „Вие трябва да вярвате на вашите учители и заедно с вашите родители да работите с тях, защото това е начинът да успеете в живота. Трябва да завършите училище, да се научите да четете, да пишете, да смятате - всичко това, което искат учителите ви от вас“, обърна се към учениците от село Караджово премиерът, преди да бие звънеца и да въведе най-малките сред тях.

Първият учебен ден в Пловдивско

Пред медиите премиерът коментира готвените протести и блокади заради отменената забрана за внос на украинско зърно. "Не е ново, че се правят опити за сваляне на правителството, но ние няма да се поддадем", увери Денков. И заподозря, че протестите са инсценирани. "Следете ги и ще видите кой се крие зад тях", добави той. Денков заяви, че пускането на украинското зърно у нас е решение на Европейската комисия: "Ние сме част от Европейския съюз и трябва да се съобразяваме с европейските политики. Взетото решение от правителството и парламента е в полза на народа. Подходът не трябва да е „да се помогне на всички“, трябва да се работи с данни и всеки сектор да се разглежда отделно", каза още премиерът.

Новините от Пловдив